vrijdag 29 januari 2016

Test met mijzelf.

Deze Jane denkt nogal eens dat ze iets niet kan. Gewoon omdat ze dat nog nooit geleerd heeft, of omdat niemand het eens voor gedaan heeft. Zo ook de caleidoscoop. Vol bewondering had ik er al eens naar gekeken, om er vervolgens met een zucht aan toe te voegen dat ik dat ook nog eens wilde doen.
 
Maar toen kwam de Quiltmania van januari in huis. 
En daar zag ik deze staan.....
 
Dus met behulp van paternoplaat de mallen gemaakt en aan de slag gegaan. Binnen een avond was alles geknipt. (Dochterlief moest nog laat in de avond opgehaald worden, dus ik had alle tijd die avond.) 
En natuurlijk de volgende dag meteen aan de slag om het helemaal af te maken!
Zo druk als een klein baasje!
 
 
Hierboven zie je het eindresultaat. Als eigen "vingerafdruk" heb ik een kleine wijziging doorgevoerd. Maar daardoor is het nóg meer "mijn" caleidoscoop geworden.
Ik ben er blij mee.
Zo blijkt maar dat je zelf je eigen rem kunt zijn.
 
 
Ik ben nu wel benieuwd wat ik allemaal nog meer WEL kan. Of is het juist: wat wil ik graag kunnen/maken/doen/leren??
Geeft weer een heleboel stof tot nadenken........
 
Fijn weekend allemaal
 
groet, Jane
 
 
 
 
 


maandag 25 januari 2016

Scheerenschnitte boom

De afgelopen tijden is er zoals eerder gezegd best wat gedaan op patchwork gebied zo werd onderstaand patroon geappliqueerd met behulp van freezer paper.
 Met als resultaat deze prachtige boom. Zo fijn om te doen dat appliqueren, ik wordt er altijd heerlijk rustig van
 In die tijd was ik nog niet bekend met de back basting techniek zoals ik die afgelopen zaterdag van Dawn geleerd heb. Dit is met de scheerenschnitte techniek gedaan. Ook heel fijn om te doen. Ze hebben allebei voor- en nadelen.
 
Groet, Jane

zondag 24 januari 2016

Collector with a needle en Dorry

Wat een feest was dat gisteren! Dawn http://collectorwithaneedle.blogspot.com was bij Dorry http://www.quilt-it.nl en gaf een workshop en een trunkshow!
Dus een echt feest, geregeld door twee lieve mensen, Dawn en Dorry.

What a party it was yesterday! Dawn (collectorwithaneedle)was visiting Dorry (quilt-it.nl) for a workshop and a trunkshow. A real party organised by two lovely people, Dawn and Dorry.
 
Ik was nog niet eerder bij Dorry geweest, maar het was geweldig. De nieuwe winkel is prachtig. En het fornuis in de keuken heeft mijn hart gestolen. Wat een plaatje! Ik was al tevreden geweest als ze me daar de hele dag bij gezet hadden.:)

I have not been before at Dorry's, but is was great. The new shop is beautiful. And the stove in the kitchen stole my heart. I would have been happy just sitting by the stove all day...
 
In de ochtend zijn we aan de slag gegaan onder leiding van Dawn, heerlijk appliqueren, in dit geval back basting applique. Een fijne techniek.
In the morning we started with Dawn's workshop. Back basting applique, a very nice technique.  

Deze schatjes waren er ook. Zijn ze niet lief?!'
These cuty's where also there. Are they not adorable?!
 
Na de heerlijke lunch van Dorry was het tijd voor de trunkshow, alhoewel het voor mij meer dan een trunkshow was. Het was een complete expositie met VIP rondleiding van Dawn. Wat viel er veel te leren, en zeer geduldig beantwoorde Dawn al onze vragen.
Zo bijzonder om zulke oude quilts aan te mogen raken, en hun geschiedenis te horen!

Afer the delious lunch made by Dorry it was time for the trunkshow. For me it was more than a trunkshow. It was a complete exhibition with a private tour from Dawn. There was so much to learn, and Dawn answered all our questions patiently. So special to touch those antique quilts and here there story's!


 Dit zijn prachtige stempelsetjes waarmee de quiltsters hun werk konden signeren
 
Dit patroon mocht mee naar huis. Jippie!!
This patern came home with me. YES!!!!
 
 
Zwaar onder de indruk was er in de auto tijdens de rit naar huis even tijd om alles te laten bezinken. Maar 1 autorit is daar niet genoeg voor. Voorlopig blijven alle quilts, verhalen maar vooral ook de gezelligheid van deze dag door mijn hoofd dwarrelen. En ik geniet er met volle teugen van.
 
Bedankt Dawn en Dorry voor deze super dag.
 
Groet,Jane
 
 

maandag 18 januari 2016

Stil

Het was stil de afgelopen tijd. Veel te stil. Maar ik heb niet stil gezeten. Er is veel gepatcht, gehaakt en wat al niet meer. De aankomende tijd kun je hier weer gezellige berichten vinden over allerlei, leuke gezellige en creatieve activiteiten.

Zo mocht ik het afgelopen jaar "ramen lappen" bij Supergoof, ben ik een ufo armer en een aantal verschillende nieuwe ufo's rijker.

Ook staan er nog een heleboel leuke dingen in het verschiet.
Zoals het verder afmaken van de Dear Jane.
 
Met veel plezier wordt er na een lange, aarzelende start, flink gewerkt aan de kleine blokjes van de Jane. Heel erg leuk om te doen! Vooral het uitzoeken wat voor stofjes er in het volgende blokje verwerkt gaan worden is een feestje.
 
 
 
Tot snel!
 
Groet,
Jane