vrijdag 7 mei 2010

Hoe gek kun je zijn?!

Hoe gek kun je zijn?!

Vandaag is zo'n dag... Je geeft iemand een paar tips, je weet dat diegene een blog heeft, en om de tips te verduidelijken wil je er ook wat foto's bij doen. En wat is dan het resultaat....... je maakt zelf maar een blog om e.e.a. met de hele wereld te kunnen delen.

Het is ook zo'n dag dat de kids zichzelf prima vermaken ik mijn creatieve ik weer wat ruimte kan geven waardoor dit soort dingen ineens geboren zijn.
Wat kan het leven toch leuk zijn!!
Dus aan de slag met mijn eerste tutoral!!

Hieronder kun je zien hoe je een quilt op een redelijk makkelijke manier kunt afwerken. Of het nu een pannelap of een sprei is, je kunt het werkelijk voor alle werkstukken gebruiken.

Stap 1


Knip of snijd een strook van 5 cm breed, en lang genoeg om rondom je werkstuk gezet te kunnen worden. Heb je meerdere stroken nodig, zet deze dan aan elkaar met een kleine stiksteek.

De stroken kunnen gewoon recht op de draad gesneden/geknipt worden

Stap 2

Strijk de strook in de gehele lengte dubbel, zodat deze nu 2,5 cm breed is.

Stap 3
Zet de strook vast op de voorkant van je werkstuk!

Let op dat de open kant van de strook en de naad van je werkstuk tegen elkaar aanliggen. Je stikt de open kant van de strook dus dicht.
Vouw de eerste 3cm van de strook om, begin op de vouw te stikken. Gebruik een gemiddelde maat steek.


Stik nu 'een voetje' van de kant de strook vast. Het beste is om de strook niet vast te spelden, en vooral niet te veel trekken aan je werkstuk of de strook, dan wordt het resultaat namelijk minder mooi.Stap 4


De hoeken.

Stop met naaien 2 cm voordat je bij de hoek bent. (zie foto, waar de spelt in het werkstuk zit) Hecht de draad af.


Stap 5

Vouw de strook naar boven zoals op de volgende foto.

Stap 6


Vouw de strook weer terug, en leg de strook recht langs je werkstuk naar beneden.


Nu naai je rest van de strook weer vast vanaf de hoek van je werkstuk. Net als het vorige deel.

Stap 7


Als je het werekstuk 'rond' bent, dan laat je het begin en het eindvan de afwerkstrook een stukje overlappen, zo zie je straks het begin en het einde niet meer.


Stap 8


Als de gehele strook vast zit op je werkstuk, vouw je strook om naar de achterkant van je werk. Soms is dat een beetje lastig omdat er veel materiaal tussen zit, maar gewoon even doorzetten. Nu met de hand de strook met een kleine steek vaszetten aan de achterkant van je werkstuk.
Dit is het meest bewerkelijke deel van de afwerkbies, maar dit werkje gaat prima samen met TV kijken, telefoneren, en gesprekken voeren met je gezin. Al met al dus communicatie bevorderend!!

Veel plezier, en laat je vooral niet tegenhouden door het laatste stukje waar je even ouderwets met draad en naald aan de gang moet.

1 opmerking:

  1. Haha nou dat heb je mooi voor elkaar eg. Zomaar een blog.
    Ik heb de stof gekocht en de stof om het om te biezen. Dusssss hoe moeilijk kan het nu nog zijn.
    Ik houd je op de hoogte!!!!

    BeantwoordenVerwijderen